Skip links

Abstract gezins schilderij laten maken

Een abstract gezins schilderij is een schilderij in olieverf met herkenbare familieleden, weergegeven in een abstracte versie van een omgeving die dierbaar, eigen of vol familie herinnering is. De familieleden of dierbaren zijn herkenbaar aan hun silhouette. Hun amanier van lopen en hun houding. Het geheel is kleurrijk, sfeervol, tijdloos, herkenbaar, eigen, uniek en een mooi kunstwerk.

Voor en van wie is het abstract gezins schilderij?

Het hele gezin kan worden weergegeven in het schilderij, maar ook bijvoorbeeld alleen de kinderen of juist het gezin met grootouders. Een mooi kunstwerk om een jarige ouder mee te verrassen of als kado voor een jubileum van ouders, grootouders of zakelijk bijvoorbeeld voor een werkjubileum.

Hoe werkt een schilderij in opdracht?

Op basis van foto’s maak ik een compositie. Foto’s van de te schilderen familieleden maar ook foto’s van de omgeving. Dat kunnen bestaande of nog te maken foto’s zijn. Van de personen zijn het bij voorkeur houdingen terwijl ze bezig zijn, bijvoorbeeld wandelen, waarbij de karakteristieke houding goed herkenbaar is, niet geposeerd. De omgevingsfoto’s kunnen zijn van een bepaalde vakantie aan zee of in de bergen of van een dierbare plek.

Het schilderij

De compositie werk ik vrijwel direct uit op het uiteindelijke abstract gezins schilderij. Vooraf bespreken we het formaat. Dat kan al vanaf 40*60 cm maar bij voorkeur werk ik op groter formaat bv 90*140 cm, de grootste tot nu toe is 140*200cm. De prijs hangt samen met het formaat. Ter indicatie, de prijs van een schilderij van 100*100 cm is € 1950.
Zoals in de voorbeelden te zien is, zijn de schilderijen kleurrijk. Smaken verschillen dus hierover kunnen we ook vooraf eventuele wensen bespreken.

Vanaf de bespreking en de selectie van de foto’s, heb ik 2 tot 3 maanden nodig om het schilderij te maken. De olieverf moet nog drogen en in de laatste fase deel ik natuurlijk foto’s. Ook is een bezoek aan het atelier mogelijk om het gemaakte werk te zien en eventueel te bespreken of er nog puntjes op de i nodig zijn. Ik kom het werk uiteindelijk graag brengen en onthullen maar het kan natuurlijk ook worden opgehaald.

Een abstract gezins schilderij in opdracht

Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden voor een abstract gezins schilderij vrijblijvend met mij te bespreken.

Bekijk hier meer van mijn werk.

Abstract gezins schilderij
gezin schilderij abstract